Arhīvs

Žūrija

Anna Farnsworth

USA

Džeza pianist un vokāliste no Losandželosas. Regulāri uzstājas, pasniedz skolās un nodarbojas ar žurnālistiku. Eseju, rakstu un apskatu autore “Windplayer”, “Billboard Live”, “Jazz Notes” un Losandželosas “All About Jazz”. ConcordJazz.com ikmēneša sleju autore. Pasniedz džezu Idilvaidas Mākslas akadēmijā, Dienvidkalifornijas Universitātē un Rietumu koledžā.

Intars Busulis

Latvia

Viens no populārākajiem un talantīgākajiem Latvijas mūziķiem. Guvis uzvaras starptautiskajos konkursos “Sony Jazz Stages 2004”, New Wave un nacionālajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Uzstājies Blue Note NY, Kaunas Jazz, European Jazz Festival, Jazz Kaar, MIDEM Francijā, Pori Jazz un Ottawa Jazz.

Jojo Mayer

Switzerland

Viens no izcilākajiem bundziniekiem pasaulē. Muzicējis Monty Alexander sastāvā un sadarbojies ar tādiem džeza grandiem kā Dizzy Gallespie un Nina Simone. Piedalījies visos pasaules lielākajos džeza festivālos: Ziemeļjūras džeza festivālā, Montrē festivālā, Nicā, Antibās un Atēnās. Solo projekta NERVE pamatlicējs.

Jyrki Kangas

Finland

Viens no Somijas džeza lielākiem speciālistiem un Pori Jazz festivāla dibinātājs. Bijis festivāla mākslinieciskais vadītājs līdz 2009. gadam. Darbojies arī kā Pori Jazz Asociācijas izpilddirektors.

Māris Briežkalns

Latvia

Viens no Latvijas izcilākajiem bundziniekiem. Muzicējis Latvijas Radio bigbend no 1975 – 2006. G.Rozenberga un R.Raubiško Jazztet dalībnieks, G.Rozenberga bigbend un E.Straumes trio dalībnieks. Latvijas Radio bigbend producents. Starptautiskā mūzikas festivāla “Rīgas Ritmi” iniciators un pamatlicējs. Starptautiskā džeza mākslinieku konkursa “Riga Jazz Stage” mākslinieciskais vadītājs un žūrijas loceklis. Māra Briežkalns kvinteta vadītājs.

Raimonds Pauls

Latvia

Maestro Raimonds Pauls – viens no visu laiku vispopulārākajiem latviešu komponistiem. Izcils melodiju meistars un daudzu džeza kompozīciju autors. Kādreizējais Radio bigbend vadītājs. No 1980. – 1983. gada vadījis džeza improvizācijas klasi Konservatorijā. Daudzu starptautisko mūzikas konkursu žūrijas biedrs, tai skaitā žūrijas priekšsēdētājs jauno izpildītāju konkursā “Jaunais Vilnis”.

Steponas Januška

Lithuania

Vokālists, komponists un džeza vokāla pasniedzējs Klaipēdas Universitātē un džeza nodaļas pasniedzējs VMU Mūzikas Akadēmijā. Starptautiskā džeza vokālistu konkursa “Jazz Voices” organizators. Jau vairāk kā 30 gadus ir vokālists grupā “Studija”.

Toivo Unt

Estonia

Viens no Igaunijas izcilākajiem kontrabasistiem. Igaunijas Nacionālās operas simfoniskā orķestra mākslinieks. 1999. gadā izveidojis grupu, kuru pirmo reizi Nacionālajā Igaunijas operā demonstrēja džeza baletu. Starptautiskā džeza festivāla NOMME JAZZ pamatlicējs un mākslinieciskais direktors.