Arhīvs

Žūrija

Johanna Iivanainen

Finland

Dziedātāja un dziesmu autore Johanna Iivainainen bija pirmā, kura saņēma Sony džeza balvu. Pašlaik Johanna dzied vairākos sastāvos – kopā ar Unit 6, JimJamMurMur, Otto Donner Free for All un Free Control. Līdz ar uzvaru Sony džeza vokālistu konkursā pagājušā gada 13. Martā Helsinkos, Johanna septembrī devas koncerttūrē pa visu Somiju kopā ar savu grupu.

Jonas Jučas

Lithuania

Jonas ir festivāla “KaunasJazz” organizators un mākslinieciskais direktors, Kauņas Džeza kluba vadītājs, vairāk kā 90 televīzijas programmu autors. Jonas Lietuvā ir labi pazīstams kā dažādu mākslas klubu vadītājs. Lietuvas un ārvalstu mūzikas koncertu organizators un komponists. Viņš ir Kauņas Leļļu teātra izrāžu muzikālais direktors, kā arī Lietuvas Simfoniskā orķestra menedžeris.

Mare Väljataga 

Estonia

Mare Valjtaga ir igauņu dziedātāja un mūzikas pasniedzēja. Viņa uzstājas dažādu grupu sastāvos jau vairāk kā 30 gadus. Šī brīža projekts ir koncertprogramma, kuru viņa veidojusi kopā ar izcilajiem igauņu mūziķiem Lembit Saarsalu (saksofons) un Olav Ehala (Klavieres). Viņa uzstājas arī ar pašas vadīto vokālo grupu MV5, kurā dzied viņas bijušie studenti. Kopš 1982. gada strādā Tallinas Mūzikas augstskolā popmūzikas un džeza departamentā ar dziedātājiem un vokālajām grupām.

Māris Briežkalns

Latvia

Māris Briežkalns ir Mūsdienu mūzikas centrs prezidents, kā arī festivāla “Rīgas Ritmi” direktors. Viņš ir viens no pazīstamākajiem sitamo instrument izpildītājmāksliniekiem Latvijā, kā arī mūzikas producents. Viņš darbojas džeza un jauno talantu sekmēšanā ne tikai Latvijā, bet arī visa Baltijā, jo Māra organizētās vasaras meistarklases apmeklē arī topošie mūziķi no Lietuvas un Igaunijas. Māris nav žēlojis enerģiju un resursus, aicinot atzītus ārvalstu pedagogus un mūziķus, kuri parasti arī vienlaicīgi piedalās mūzikas festivālos.

Oskars Kaminskis

Latvia

Oskars Kaminskis strādā Sony kompānijā kopš 1995. Gada un viņš ir viens no galvenajiem Sony attīstības veicinātājiem Baltijā – sākotnēji kopā ar SOSA un tagad – ar Sony Nordic. 2001. gada 1. jūnijā Oskars Kaminskis kļuva par Sony Baltic direktoru un plaša patēriņu preču nodaļas vadītāju Baltijas valstīs. Viņš ir arī tirdzniecības nodaļas vadītājs. “Sony līdz šim ir sponsorējis dažādus ar džeza mūziku saistītus pasākumus, taču Sony Jazz Stage ir pirmais džeza konkurss Latvijā. Laba mūzika ir jāatbalsta, zinot, ka Latvijā netrūkst džeza mūzikas klausītāju.”

Toivo Unt

Estonia

Kontrabasists Toivo Unt uz Igaunijas džeza skatuves uzstājas jau vairākus gadu desmitus un kā kontrabasists darbojas Igaunijas Simfoniskajā orķestrī. Viņa kontrabasista karjera aizsākās 1960-to gadu beigās un pašlaik viņš ir Igaunijas pazīstamāko džeza mūziķu vidū. Toivo Unt ir uzstājies dažādos labi pazīstamos džeza festivālos visa Eiropā. 1999. Gadā viņš izveidoja grupu, lai uzstātos džeza baletā Igaunijas Nacionālajā Operā, Toivo ir Starptautiskā festivāla NŌMME JAZZ mākslinieciskais direktors.