Arhīvs

Žūrija

Artis Sīmanis

Latvia

Saksofonists un pedagogs, J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors. 1986.gadā atvēris Saksofona klasi J.Mediņa Rīgas mūzikas koledžā, 1992.gadā - J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija. Rīgas saksofonu kvar'teta dibinātājs (1992.) un vadītājs. Kā solists uzstājies kopā ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, muzicējis Latvijas Nacionālajā un Maskavas Filharmonijas simfoniskajā orķestrī, un Latvijas radio džeza orķestrī.

China Moses

USA

Amerikāņu džeza izpildītāja un TV zvaigzne. Būdama amerikāņu džeza mākslinieces Dee Dee Bridgewater meita, ļoti agrā vecumā pievērsusies mūzikas un teātra mākslai. Ierakstījusi piecus solo albumus un piedalījusies vairāk nekā 20 citu mūziķu ierakstos. 

Magnus Palmquist

Sweden

Stockholm Jazz Festival un Jazzclub Fasching mākslinieciskais direktors. Stokholmas džeza festivāla ir viens no populārākajiem ikgadējiem mūzikas notikumiem Zviedrijā. Savukārt klubs Fasching ir viens no apmeklētākajiem džeza klubiem Zviedrijā jau vairāk nekā 30 gadus.

Māris Briežkalns

Latvia

Viens no Latvijas izcilākajiem bundziniekiem. Muzicējis Latvijas Radio bigbendā, G.Rozenberga un R.Raubiško Jazztet dalībnieks, G.Rozenberga bigbenda un E.Straumes trio dalībnieks. Uzstājies prestižajos Ronnie Scott's un Blue Note džeza klubos. Latvijas Radio bigbenda producents. Mūzikas festivāla "Rīgas Ritmi" dibinātājs, "Riga Jazz Stage" mākslinieciskais vadītājs.

Önder Focan

Turkey

Ģitārists, grupas līderis, komponists un aranžētājs no Stambulas Turcijā. Nardis Jazz Club īpašnieks un mākslinieciskais direktors. Nardis Young Jazz Vocalist konkursa organizators kopš 2005. gada. Vairāku starptautisku un lokālu džeza konkursu žūriju biedrs.

Raimonds Pauls

Latvia

Viens no visu laiku populārākajiem latviešu komponistiem. Izcils melodiju un džeza kompozīciju autors. Kādreizējais Radio bigbenda vadītājs. No 1980.-1983. gada vadījis džeza improvizācijas klasi Konservatorijā. Daudzu starptautisko mūzikas konkursu žūrijas biedrs. 

Steponas Januška

Lithuania

Vokālists un komponists, Starptautiskā džeza vokālistu konkursa “Jazz Voices” organizators. Džeza vokāla pasniedzējs Klaipēdas Universitātē un VMU Mūzikas Akadēmijā. Jau vairāk nekā 30 gadus ir vokālists grupā “Studija”.

Steve Rubie

United Kingdom

Mūziķis un “606 Club” (Londonā) īpašnieks. Stīvs Rubie ir meistarīgs saksofonists un flautists, muzicējis Julian Joseph All Star big bend sastāvā. Viņam piederošais džeza klubs, kas atrodas Čelsijā, tiek uzskatīts par vienu no būtiskākajiem džeza kultūras punktiem Lielbritānijā.

Toivo Unt

Estonia

Viens no Igaunijas izcilākajiem kontrabasistiem. Igaunijas Nacionālās operas simfoniskā orķestra mākslinieks. Staurptautiskā džeza festivāla "Nomme Jazz" pamatlicējs un mākslinieciskais direktors.